tempimageaa9yh1

Pressemelding- Overhalla Betongbygg har sikret seg sin største kontrakt noensinne

Overhalla Betongbygg har inngått kontrakt med Helgeland Smolt om levering av deres nye smoltanlegg i Kilvika på Meløy i Nordland. Overhalla Betongbygg står for utvikling, produksjon, og montering av nærmere 4500 prefabrikkerte elementer til smoltanlegget. Kontraktsummen er på ca. kr. 300 millioner og er den største kontrakten for Overhalla Betongbygg noensinne, og for øvrig tidenes største prefab leveranse i Norge.

 

Enorme ringvirkninger

Etter en periode med stillstand i havbruksbransjen grunnet den mye omtale grunnrenteskatten, er det nå svært gledelig at en stor aktør i bransjen velger å investere.Denne investeringsbeslutningen vil skape fantastiske ringvirkninger i lokalsamfunnet og til livet langs kysten. Dette vil bidra til å utvikle og sikre en leverandørnæring som nærmest har stått på stedet hvil siden grunnrenteforslaget kom i oktober 2022. 

 

Sikrer framtiden med «Overhalla konseptet»

Overhalla Betongbygg skal levere komplette bygg med prefabrikkerte betongelementer, kalt «Overhalla- konseptet». Et arealutnyttende karkonsept i et svært bestandig byggemateriale.

Dette er en viktig jobb for Overhalla Betongbygg med tanke på langsiktig planlegging av produksjonen og vil gi oss en god forutsigbarhet de neste 18 månedene. Elementene skal produseres i begge våre fabrikker på Overhalla og Verdal. Byggebransjen har gått gjennom en tøff periode grunnet flere faktorer, og dette er med på å sikre stabilitet i en utfordrende tid. Vi er storfornøyde med å ha fått denne jobben sier adm.dir Arnt Ove Amdal

 

Ilaks omtalte først saken her: https://ilaks.no/helgeland-smolt-forbereder-bygging-av-nytt-smoltanlegg-til-en-milliard-pa-meloy/