Historikk

Overhalla Cementvarefabrikk ble etablert så tidlig som i 1946 på Bjørnes i Overhalla. I over 75 år har familiebedriften vært leverandør av betongprodukter til det norske markedet.

I 1990 fikk bedriften mønsterbeskyttet en selvutviklet spalteplank for fjøs, som etter hvert ble landets mest brukte. Faktisk er nå over 700.000 meter produsert. Spalteplankproduksjonen innledet en ny æra, og var startskuddet for nye satsninger og investeringer.

Fra å være en forholdsvis lokal leverandør, gikk Overhalla Betongbygg på nittitallet gjennom en utvikling og ekspansjon som satte bedriften solid på kartet over store norske aktører i betongelementindustrien. Bedriftens omstillingsevne har vært et kjennetegn og en suksessfaktor, som har resultert i en omsetningsøkning fra 1 mill i 1990 til 350 mill i 2015.

Produktspekteret omfatter nå prefabrikkerte elementer i betong til bolig, industri og landbruk såvel som offentlig sektor. Overhalla Betongbygg er forøvrig landets største leverandør av betongprodukter til landbruket.

I juni 2013 innledet selskapet et større samarbeid og felles profil med tre andre bedrifter hvor Overhalla Gruppen AS er hovedaksjonær. Alle selskapene vil markedsføre seg under merkevaren Overhalla og gruppen vil være elementleverandør innen betong, tre og stål.