arntoveamdal_foto-sivhildemeen_dsc_9880

Overhalla Betongbygg med storstilt satsing midt i pandemien: Kjøper Spenncons fabrikk i Verdal og sikrer videre drift.

Tillitsvalgte fra Verdal på besøk i fabrikken til OBB på Skogmo

Overhalla Betongbygg gjør en ny kraftfull satsing når selskapet kjøper opp Spenncon sin betongfabrikk i Verdal, og fabrikken er nå i trønderske hender.  – Vår ambisjon er å sikre full drift så fort som mulig, sier adm. direktør Arnt Ove Amdal i Overhalla Betongbygg (OBB).

Fra sitt hovedkontor i Overhalla leder Amdal et konsern som stadig har utvidet virksomheten og han eier Overhallagruppen, som består av fire selskaper med en omsetning på vel en halv milliard kroner. Fra før er Overhalla Betongbygg også største aksjonær i søsterselskapet Element Nor på Storsteinnes utenfor Tromsø, som i fjor omsatte for vel 121 mill. kroner.

– Fabrikken i Verdal har vært en viktig lokal leverandør i flere år og vi vet at den besitter dyktige fagfolk som vi heldigvis får med oss videre. Denne fabrikken kan utfylle og komplettere produktsortimentet vi har fra før, sier Arnt Ove Amdal, som har en ambisjon om å få til en omsetning på 100 mill. kroner i løpet 2021 ved fabrikken i Verdal.

– Vi må først sikre oss en ordretilgang som tilsier at vi kan starte produksjon i fullskala, men vi kommer til å starte jobbing med dette med en gang, sier Amdal

Ved fabrikken i Verdal jobber det ca. 45 medarbeidere og ved avdelingen i Trondheim er det 15 ansatte.

– For oss har det i samtale med dagens eiere vært viktig å få til en avtale om virksomhetsovertagelse. På denne måten er alle ansatte i selskapet med videre og vi kan være med på å beholde viktige industriarbeidsplasser i Trøndelag, sier Arnt Ove Amdal.

Kompletterer fabrikken i Overhalla

Den nye eieren tror ikke det blir snakk om så store endringene for de ansatte. Arbeidet skal foregå på samme sted og med nye eiere kommer en del nye rutiner som de har med seg fra de andre fabrikkene.

– I Verdal skal medarbeiderne fortsatt spesialisere seg på de samme produktene som har vært komplementære til de produkter vi produserer i Overhalla, sier Arnt Ove Amdal.

OBB har tidligere kjøpt produkter fra fabrikken i Verdal for å få til komplette leveranser. Dette gjelder først og fremst hulldekker(etasjeskillere). I tillegg har Verdalfabrikken mulighet til å produsere andre produkter som er viktige leveranser til blant annet markedet innen vei og infrastruktur.

– Fabrikken i Verdal har en avdeling i Trondheim som består av kompetanse innen salg, konstruksjon og prosjektledelse. Denne skal bestå. Det arbeider i dag ca. 15 ansatte på kontoret i Trondheim og vi er opptatt av å fortsatt ha nærhet til våre kunder, og tilby dem nærhet til kompetansen vår. En kritisk suksessfaktor på de største prosjektene vi har er tilgang på bred kompetanse. Det får vi gjennom avdelingen i Trondheim, og vi blir et stort heleid trøndersk konsern. Det å sikre lokalt eierskap har vært viktig og det har vi klart nå, sier Amdal.

Administrerende direktør i Spenncon AS Kathrine Lyngstad er fornøyd med avtalen som er inngått;  – Overdragelsen av virksomheten vår i Verdal til Overhalla Betongbygg er en anerkjennelse av våre resultater skapt gjennom flere år. Spenncon AS har de siste to årene utvidet kapasiteten i fabrikkene i Hønefoss og på Skurve i Rogaland. Vi vil fortsatt betjene Trøndelagsmarkedet og resten av landet fra disse anleggene, samt vår fabrikk på Hjørungavåg avslutter Lyngstad.

 

Arnt Ove Amdal

Adm.dir

Telefon: 900 73 400

E-post: [email protected]