stormen-ute-1

Stormen i finalen til Betongtavlen 2015

Stormen Konserthus er med i finalen av Betongtavlen 2015 sammen med blandt annet Kimen Kulturhus i Stjørdal.

Utdrag fra juryens begrunnelse fra nominasjonen:

Imponerende fasader

I Bodø leverte Overhalla betongelementer til fasaden i kulturhuset. De ble støpt og pusset i Overhalla før de ble transportert til Bodø. Det er ingen spor etter transportskader på elementene. Det imponerer juryen.

“I betongsammenheng er det uten tvil de kritthvite fasadene som er interessante i dette ellers så konsekvent gjennomførte bygget. De nærmere 8.100 kvadratmeter med fasadeelementer er produsert av Overhalla Betongbygg. Her har både arkitekt og produsent tydelig hatt høye ambisjoner, jobbet i team og virkelig lykkes med resultatet.
Betongelementene er støpt i hvit betong med Hustadmarmor fra Molde som tilslag og fremstår nesten som hvit naturstein. De er slipt og børstet til en myk matt overflate og har en bemerkelsesverdig presis og ensartet overflate og struktur.
I fasadene er elementene satt sammen i forskjellige formater som gir en fin dynamikk og variasjon. Elementene varierer i størrelse fra 0,7 m2 til hele 42 m2. Vinduer er elegant fuget inn i elementene uten unødvendige overganger. Fugene mellom elementene er også svært smale og presist utført. Alle kanter og hjørner er skarpe og helt uten synlige skader.”

Les hele saken her