dsc032482

Overhalla Betongbygg overtar montasjeavdeling

Overhalla Betongbygg og Nordlandskrana har inngått samarbeid og skal nå løfte tunge betongelementer sammen.

I løpet av de siste årene har Overhalla Betongbygg etablert seg som en av de største aktørene i Nord-Norge på leveranse av prefabrikkerte betongelementer. Den årelange samarbeidspartneren på montasjesiden er Nordlandskrana AS og i sommer overtok betongprodusentene fra Overhalla, deres montasjeavdeling.

– Bodø er et svært viktig marked for oss og da vi fikk et signal om at Nordlandskrana vurderte å avvikle sin montasjeavdeling, var vi raskt på tråden, sier administrende direktør i Overhalla Betongbygg, Arnt Ove Amdal. Vi har hatt et godt samarbeid over mange år så det blir nok like spennende også fremover, presiserer han.

Nordlandskrana AS ble etablert i 1980 i og er i dag den eneste regionale aktøren med løfteutstyr som er stort nok til å håndtere flere tonn store betongelementer. Kenneth Pedersen er daglig leder i Nordlandskrana og kan fortelle at de 11 ansatte har et godt samarbeid med Overhalla Betongbygg. – På grunn at at vi ønsket å fokusere mer på utleie av mobilkraner, og ikke utleie av montasjepersonell så var vi i en vurderingsfase på hva vi skulle gjøre. Nå har vi sammen med Overhalla funnet en god løsning som jeg tror vi kommer til å godt fornøyd med fremover, sier Pedersen.

De to bedriftslederne er enige om at det kommer til å bli mange prosjekter fremover. Nå fortsetter de sammen med byggetrinn tre på City Nord, leilighetsbygg i Prinsesgate og Bodøsjøen samt studentboliger i Mørkvedlia. Amdal forteller at flere og flere aktører ønsker å benytte seg av prefabrikkerte elementer. – Bransjen er definitivt i endring og gjennom denne industrialiseringsprosessen kommer det flere løfte – og montasjejobber enn det har vært tidligere. For Overhalla Gruppen har dette resultert i at vi sammen satser på elementer i betong, tre og stål for å møte entreprenørenes behov.

Overhalla Gruppen består av Overhalla Hus, Overhalla Betongbygg, Overhalla Mekaniske og Overhalla Transport. Overhalla Betongbygg eier i tillegg 50% av fabrikken Element Nord i Balsfjord i Troms. Selskapene har nå etablert seg i nord på grunn av den store ordretilgangen.