nyfasadehalljpg

Overhalla Betongbygg bygger idrettsglede sammen med HENT

Overhalla Betongbygg bygger idrettsglede sammen med Hent

Heimdalshallen
Heimdalshallen

Overhalla Betongbygg har gjennom årenes løp, levert mange idrettshaller i Norge. Få har hatt så stor fokus på bruksvennlighet og estetikk som Heimdalshallen. Betongens egenskaper er perfekt til dette.

I topp moderne fabrikk -og kontorlokaler på Bjørnes i Overhalla, har betongprodusentene i Overhalla Betongbygg produsert tak, råbygg og hvite marmorfasader til Heimdalshallen. Sammen med Hent bygger de en moderne idrettshall som skal gi idrettsarenaen i Heimdal en skikkelig løft.

Betongbygg ble etablert i 1946 og har etter hvert blitt en solid hjørnesteinsbedrift med over 100 ansatte. De produserer prefabrikkerte betongelementer og har stort fokus på industrialisering og moderne byggeteknikk. Adm.dir, Arnt Ove Amdal, i Overhalla Betongbygg sier at flere nå begynner å få øyene opp for at betongens egenskaper gjør at dette er et svært attraktivt materiale både når det gjelder tak, søyler, bjelker og ferdigisolerte sandwich vegger. I tillegg har bedriften investert stort i ny slipemaskin som gjør at alle vegger kan slipes eller børstes til ønsket utseende på bygget.

Overhalla Betongbygg har jobbet sammen med HENT i flere år og på store prosjekter som Nordlandssykehuset, Ikea, Marienborg driftsbase for jernbaneverket, Bussdepot Sandmoen og nå Heimdalshallen.  Heimdalshallen var i utgangspunktet prosjektert som et stålbygg, men gjennom prosjekteringsperioden kom flere løsninger på bordet og valget falt til slutt på betong. En av de store fordelene med å bruke dette materialet, spesielt i idrettshaller, er at man slipper søyler i bygget inn mot banesonen. Dette utgjør mye plassmessig og er også sikrere for de som skal bruke anlegget. I tillegg er byggetiden vesentlig kortere og dermed reduseres også kostnadene.

Betongprodusentene i Overhalla leverer mange og varierte bygg i sitt markedsområde, Trøndelag og Nord- Norge. Den siste tiden har Kulturkvartalet, Stormen i Bodø hatt stor fokus og hvite marmorvegger er også benyttet der. Overhalla Betongbygg er stolte av å være samarbeidspartner med HENT og gleder seg til åpningen av Heimdalshallen våren 2014.