antarktis2

Betongelementer til Antarktis

Prosjekteringen er i godt i gang og alt arbeidsunderlagt er sendt til det tyske selskapet Ingenieurgesellschaft MBH, som har prosjekteringansvaret for utbyggingen. Dette for å få forhåndsgodkjenning på utførelse, betongresept og materialvalg til betongelementene. Under støpearbeidene vil det tyske selskapet sammen med LNS være representert for kontroll av støpingen og de ferdige elementene.

Støping av elementene vil foregå i uke 37 og elementene fraktes til Tananger der skipet går fra kai 26. september.

For oss er det litt spesielt å bli forespurt samt å kunne delta i et slikt prosjektet, samtidig med at vi settes litt på prøve i forhold til strenge krav til kvalitet på det som skal sendes.

Den nye stasjon som LNS har fått kontrakten (fase 1) på byggingen av, har fått navnet Bharati som betyr India på Hindi. Prosjektet med byggingen av Bharati er delt opp i to byggetrinn; Fase 1 sesongen 2010-2011, som omfatter infrastruktur og fundamentering for stasjonsbygningen. Fase 2 som kommer til utførelse i 2011-2012, vil omfatte selve stasjonsbygningen. Prosjektet har en verdi på NOK 70 millioner.

Les mer om saken i Namdalsavisa