Overhalla Betongbygg i HENT-magasinet

Fremtidens byggeplass

Overhalla Betongbygg er historien om betongprodusenten som har gjort prefabrikering til sitt spesialfelt. Å prefabrikere betyr enkelt sagt å flytte produksjonen fra byggeplass til fast industri, noe som byr på mange fordeler for entreprenøren.

Bygger ut

Overhalla Betongbygg gikk i likhet med mange aktører i byggebransjen, kraftig ned i omsetning i 2009. Likevel opplevde man det beste økonomiske resultatet i selskapets 60 år lange historie. Administrerende direktør, Arnt Ove Amdal, forklarer hvordan dette er mulig.

– Vi tok tidlig finanskrisen på alvor og ble veldig fokuserte på kostnadene våre. Dessuten jobbet vi mye med en effektivisering av driften vår, noe vi ser resultatet av i dag, smiler Amdal stolt. Direktøren forteller at selskapet nå står på trappene til å gjøre store investeringer i forhold til fabrikkanlegget i Overhalla.

– Vi kommer til å bygge ut våre fabrikklokaler med 1500 kvadrat, samt bygge en helt ny kontorfløy med plass til 17 kontorplasser. I tillegg vil det bli en ny garderobefløy og større sosiale rom.

Satser på fasader

Grunnen til at selskapet trenger mer plass er for å bedre den interne logistikken og øke satsingen på prefabrikering av betongfasader.

– Vi ønsker å arbeide mer med fasadene innenfor fabrikkens vegger, forteller Amdal som kan fortelle at Overhalla Betongbygg kommer til å tilby levering av ferdige slipede og malede betongfasader i løpet av nær framtid. Han påpeker at dette er noe som lenge har blitt gjort i utlandet og ved flere anlegg på Vestlandet.

– Arkitektene vil få flere muligheter med estetisk vakre fasader i betong og vi vil i større grad være konkurransedyktig opp mot andre materialer.

Flere jobber for HENT

Gjennom et helt tiår har Overhalla Betongbygg gjort en rekke prosjekter på lag med HENT. Amdal trekker fram to helt nye jobber hvor aktørene skal jobbe tett sammen.

– I Mo i Rana skal vi være med på byggingen av et helt nytt kjøpesenter for Coop, mens i Tromsø er vi gjennom Element Nor sentralt med i byggingen av ny handelspark på Langnes. Element Nor, i Balsfjord kommune, driver produksjon av betongelementer og vi har en eierandel på 50 % i dette selskapet, sier Amdal. Oppdragene ligger på henholdsvis ca. 30 og 60 millioner. Amdal er ikke i tvil om at selskapets investering i et helt nytt fabrikkanlegg i nord allerede har gitt resultater.

– Vi har veldig tro på investeringen, og har i dag full sysselsetting på begge våre fabrikker, avslutter Amdal som også vil fremheve bedriftens nye hjemmeside.