denner

Første arbeidsdag for Denner på Overhalla Betongbygg


Fra venstre: Snorre Holand, Edvart Østby, Tore Fossland, Mats Fra venstre: Snorre Holand, Edvart Østby, Tore Fossland, Mats Weglo og Denner Oliveira. Foto: Ane Martine Horsfjord

 

 

 

 

Fabrikksjef Edvard Østby ønsker Denner velkommen til Overhalla Betongbygg. Her skal han jobbe sammen med blant annet Tore Fossland og Mats Weglo på spalteplank-avdelingen.   

Reisen fra slummen i Rio de Janeiro i Brasil til Overhalla har vært lang for Denner, og startet på skolebenken og fotballbanen hos Casas da Noruega. Etter endt skolegang har Denner vært et år på Rørvik hos SinkabergHansen, før han nå skal jobbe for Overhalla Betongbygg.

Fotballtalent

Fotballferdighetene til Denner ble plukket opp av NIL  som allerede i fjor høst sendte en forspørsel om å få Brasilianeren til klubben. Grunnet korona og strenge  restriksjoner har prosessen tatt ekstra lang tid.

Denner har gledet seg enormt og hatt kofferten klar hele tida. For to uker siden ble endelig søknaden fra UDI innvilget, forteller Snorre Holand prosjektleder og grunnlegger av Casa da Noruega.

Historien om Denner gir håp og motivasjon for dem som lever under fattige kår i slummen. Å få komme til Norge er som å vinne en gullbillett i livet, sier Holand.  Det ligger stor motivasjon i å vite at hvis man gjør leksene sine og møter opp på trenging kan man hjelpe familien ut av fattigdom.

Samarbeid mellom Overhalla Betongbygg og Casas da Noruega

Overhalla Betongbygg ble begeistret over denne måten å tenke bistand på og var straks positive til initiativet.  Samarbeidet gir positive synergier for begge parter og Overhalla Betongbygg får en god arbeidskar i staben.  Vi gleder oss til å følge utviklingen til Denner i fabrikken og fotballkarrieren hans i NIL. Vi skal ta godt imot ham og lære han noen gode Overhalla-gloser. Det første ordet han fikk lære seg var «spalteplank», og flere betong-ord vil det bli sier fabrikksjef Østby. 

Casas de Noruega er grunnlagt av Snorre Holand fra Rørvik som reiste over til Brasil i 2009. Han har siden den gang bygget et opp en norsk veldedig organisasjon som har som mål å gi barn og ungdom utdanning og en mulighet for et verdig liv ut av slum og fattigdom. Tanken er at utdanning er veien ut av fattigdom. Videre sier de dette om seg selv:

Sport som motivasjon

Casas da Noruega benytter barnas lidenskap for at de skal ha fokus på sin utdanning. Resultatene for våre elever på skolen Casas da Noruega har vakt stor positiv oppmerksomhet i Brasil. 

Utdanning er nøkkelen

Hovedmålsettingen med Casas da Noruega er å gi barn og ungdom utdanning. Vi gir barn og ungdom utdanning og en mulighet for et verdig liv ut av nød, sult og fattigdom. På vår egen skole får barna undervisning og tett oppfølging i kjernefagene samt engelsk, IKT, leksehjelp og musikk. Vi har stort fokus på god oppførsel og folkeskikk.

 

Overhalla Betongbygg ser fram til videre samarbeid med Casa da Noruega og ønsker Denner velkommen til oss!

Dere kan lese mer om Casa da Noruega her